داکت اسپلیت چیست ؟ و چه کاربردی دارد؟
داکت اسپلیت نوعی سیستم تهویه است که قابلیت دوگانه سرمایش و گرمایش را دارد. بنابراین می تواند از آن در 4 فصل سال استفاده کرد. از طرفی به علت اینکه می توان زیر سقف کاذب نصب کرد. به علت داشتن این دو ویژگی مهم بسیار محبوب شده است و در بسیاری از ساختمان ها با کاربری های مختلف استفاده می شود.
داکت اسپلیت ها از دو قسمت اصلی تشکیل شده اند که عبارتند از کندانسور و هواساز. این دو قسمت توسط لوله هایی به یکدیگر وصل شده اند.
به هنگام نصب دو واحد (یونیت) داخلی و خارجی نصب میشود. که واحد داخلی در داخل واحد قرار میگیرد و یونیت خارجی در فضای باز و خارجی قرار می گیرد.
در واقع داکت اسپلیت ها مشابه کولرهای گازی هستنند تنها تفاوتی که با آن ها دارند این است که به جای اپراتور یا پانلی که روی دیوار نصب می شود و سطحی است، یک یونیت توکار برای تجهیزات نصب می شود و فقط یک دریچه از داخل اتاق در نظر گرفته شده است.
مکانیزم سرمایش در داکت اسپلیت مانند کولر گازی است اما در مکانیزم گرمایش متفاوت است. بدیهی است که در عملکرد داکت اسپلیت در مقایسه با کولر گازی تفاوت هایی وجود دارد.
انواع داکت اسپلیت
داکت اسپلیت ها با توجه به نیروی محرکه کمپرسور به 2 دسته تقسیم می شوند :
نوع اول داکت اسپیلت هایی با دور متغیر که به اینورتر معروف هستند
نوع دوم داکت اسپیلت هایی معمولی با دور ثابت کار می کنند.
مهم ترین عاملی داکت اسپلیت های اینورتر را از اسپیلت های معمولی متمایز می کند، سرعت چرخش آن هاست. در داکت اسپلیت های اینورتر دور متغیر بوده و با توجه به دمایی که تنظیم می شود، تغییر می کند. به طور مثال در زمانی که محیط سرد می شود دور متغیر کم می شود و در زمان هایی که هوا گرم می شود، دور متغیر زیاد می شود. همین ویژگی دستگاه های اینورتر سبب می شود مقدار قابل توجهی در مصرف انرژی صرفه جویی شود. بدیهی است که به دنبال متغیر بودن دور دستگاه، عمر مفید دستگاه افزایش می یابد. بنابراین داشتن ویژگی های چون عمر بیشتر، سرعت بیشتر در گرمایش و سرمایش از مزیت های اسپیلت های اینورتر نسبت به نوع معمولی است. نکته مهم دیگری که وجود دارد، دستگاه اینورتر قیمت بالاتری نسبت به نوع معمولی دارند.
مطالب مرتبط » مشخصات داکت اسپلیت
مزایا داکت اسپلیت
استفاده از داکت اسپیلت ها به دلیل ویژگی ها و مزایایی که دارند، گسترش یافته است. از جمله ویژگی های این دستگاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
با توجه مکانیزم کارکرد بهینه ای که دارند، راندمان این دستگاه ها بالاتر است.
در مکانیزم گرمایشی نیز نسبت به رادیاتورها، راندمان بالاتری دارد.
کیفیت بالای هوای خروجی از دستگاه سبب می شود تا به کانال های انتقال هوای کوچتری نیاز باشد.
به دلیل لوله کشی مکانیزم گرمایشی دستگاه از سقف، حجم لوله کشی آب گرم کاهش می یابد.
هزینه راه اندازی اقتصادی تر نسبت به چیلرها و مینی چیلرها
کاهش مصرف برق در زمستان تا 30 درصد
تهویه و مطبوع و مجزا برای هر واحد
امکان استفاده در ساختمان ها با کاربری های مختلفی چون اداری، تجاری، مسکونی و…
جمع و جور بودن و اشغال فضای کمتر نسبت به سایر سیستم های گرمایشی و سرمایشی و قرار گرفتن در دیوار یا سقف کاذب و مخفی بودن در کار
در داکت اسپلیت ها بر خلاف رادیاتور و کولر گازی امکان کانال کشی وجود دارد. در نتیجه کانال کشی های رایج حذف شده و از زیربنا استفاده بیشتری می توان کرد.
معایب داکت اسپیلت
داکت اسپلیت ها علاوه بر همه ی مزایاهایی که دارند، معایبی هم دارند. از معایب این دستگاه ها می توان به موراد زیر اشاره کرد که برای رفع آنها، راه حلی پیشنهاد شده است.
مصرف برق بالاتر نسبت به چیلر و مینی چیلر
سروصدای زیاد به علت نصب در سقف. برای حل این مشکل می توان از چند دستگاه با ظرفیت کم تر استفاده کرد.
ترموستاتی که بر روی دستگاه نصب شده، دمای محیط بزرگتر را در نظر میگیرد و با توجه به آن دمای سایر محیط ها را تنظیم می کند. برای حل این مشکل می توان از دریچه های موتور دار یا دمپر برای هر اتاق استفاده کرد و در هر اتاق ترموستات نصب شود.
انتخاب بهترین داکت اسپلیت
برای انتخاب داکت اسپلیت باید به نکات مختلفی توجه کرد. برای خرید باید به ابعاد، فضای محیطی و شرایط ساختمان باید توجه شود. همچنین نوع برند، مقدار راندمان نیز باید توجه شود. انتخاب داکت اسپیلت متناسب با فضا امری تخصی می باشد. برای مشاورهو کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران مجموعه شرکت هوا صنعت تاو تماس بگیرید.