کاربرد هواساز صنعتی چیست؟

دستگاه هواساز صنعتی

تاریخچه استفاده از سیستم ها و ساختارهایی مشابه هواساز های صنعتی برای تهویه مطبوع در مصر باستان و قرن دوم در چین باز می گردد. اما به شکل مدرن امروزی، برای اولین بار در قرن هفدهم میلادی ساخته شد. با گذشت زمان و کشف پتانسیل آمونیاک به عنوان یک عامل خنک کردن هوا، تحول عظیمی در سیستم های تهویه مطبوع به وجود آمد. سال ها بعد از کمپرسور برای تولید یخ استفاده شد. با گذشت زمان در سال ۱۹۴۵ و با اختراع دستگاهی مانند کاربرد هواساز صنعتی های امروزی که علاوه بر حرارت و برودت، می توانست کیفیت هوا را با فیلتراسیون افزایش دهد، نسل جدیدی از تهویه کننده و مطبوع کننده های هوا به و جود آمد.

دستگاه هواساز صنعتی

یکی از کاربرد هواساز صنعتی فیلتراسیون و گرمایش یا سرمایش همزمان است. دستگاه هواساز صنعتی در ساختمان های صنعتی، سوله های صنعتی، ساختمان های مسکونی و آپارتمانی و… استفاده می شود. دستگاه هواساز صنعتی برای فیلتر نمودن، تنظیم دما، تنظیم رطوبت، کنترل سرعت و توزیع هوای ورودی به ساختمان کاربرد دارد. سیستم های هواساز به همراه دستگاه های گرمایشی و یا سرمایشی استفاده می شوند. به طور مثال با دستگاه هایی مانند بویلر، VRF، GHP و … استفاده می شود.

هواساز صنعتی

انواع هواساز

هواساز ها را به روش های مختلفی دسته بندی کرد که با توجه کارکرد می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:

  • وجود یا عدم وجود مکانیزم بازیافت حرارت اتلافی برای کاهش مصرف انرژی.
  • طراحی شدن یا نشدن انواع دستگاه هواساز به شکل بهداشتی ( یا هایژنیک) جهت کاربرد در محیط های بهداشتی مانند بیمارستان ها.
  • طراحی به صورت غیر فول فرش (No Full Fresh) یا فول فرش (Full Fresh) با تعبیه یا عدم تعبیه دریچه بازگشت هوا و محفظه مخلوط کننده.

همچنین با توجه به ساختمان هایی که استفاده می شود به دسته های زیر می توان تقسیم کرد:

  • هواساز های صنعتی.
  • هواساز های خانگی یا آپارتمانی.
  • هواسازهای هایژنیک.

هواساز چگونه کار می کند؟

هواسازها تنها دستگاه های تولید کننده حرارت و برودت نیستند، بلکه فقط توزیع کننده هوای سرد و گرم هستند. در زمان سرمایش آبی که در چیلر سرد شده به پمپ به کویل های هواساز منتقل می شود. در زمان گرمایش نیز آبی که در بویلر گرم شده است با پمپ به کویل های هواساز منتقل می شوند. در مرحله بعد در اثر برخورد هوا با سطح گرم یا سرد، خنک و یا گرم می شود. فرآیند فیلتراسیون هوا معمولا قبل از گرمایش یا سرمایش هوا انجام می شود.

هوای تازه با هوایی که توسط کانال‌های برگشت جمع‌آوری شده در محفظه اختلاط مخلوط گشته، با عبور از روی کویل‌ها گرم یا سرد ‌شده و توسط فن و سیستم کانال‌کشی به فضا منتقل می‌شوند. این سیستم‌ برای فضاهای بزرگ با بار گرمایی و سرمایی قابل ملاحظه که نیاز به کنترل دقیق حرارت و رطوبت دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد. هواساز دستگاهی است که از آن، جهت سرمایش یا گرمایش و تامین هوای تازه و فیلتراسیون هوا بصورت همزمان استفاده می‌شود.

عملکرد آن بدین گونه است که هوا توسط فن به داخل دستگاه مکیده شده و پس از تماس با سطح کویل سرمایشی یا گرمایشی، سرد یا گرم می‌شود. هوا پس از تبادل حرارتی با کویل به سمت بسترهای فیلتراسیون حرکت می‌کند و پس از تماس با آن‌ها فیلتر شده و در نهایت به فضای مورد تهویه منتقل می‌شود.

مزایا و معایب دستگاه های هواساز

از مزایای هواسازها می توان به امکان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کنترل دما و رطوبت.
  • کاربرد آن برای فضاهای وسیع.
  • امکان کنترل درصد هوای تازه در فصول مختلف سال.

همچنین از معایب می توان به:

  • هزینه اولیه نسبتاً بالا.
  • نیاز به نگهداری توسط پرسنل کارآزموده اشاره کرد.

اجزا تشکیل دهنده هواساز

دستگاه های هواساز از قسمت های مختلفی چون بدنه، فریم و شاسی ساخته شده اند. شاسی های دستگاه هواساز با توجه به ابعاد و وزن دستگاه، از ناودانی فابریک یا ورق خمکاری طراحی و ساخته می شوند.

قسمت فریم هواساز صنعتی از جنس پروفیل آلومینیوم اکسترود شده است، که با اتصالاتی از جنس آلومینیوم دایکاست با استحکام بالا ساخته می شود. البته بعضی از شرکت‌های تولید کننده از پروفیل‌هایی از جنس پلی آمید در ساخت فریم دستگاه هواساز صنعتی می کنند.

بدنه هواساز به دو قسمت تقسیم می شود:

  • جدار خارجی که معمولا از جنس گالوانیزه ساخته می شود.
  • جدار داخلی که با توجه کاربردی که دستگاه دارد می تواند از گالوانیزه و یا استیل تهیه شود.

نکته مهم و قابل توجه، ضخامت ورق هایی است که استفاده می شوند. ضخامت این ورق ها در محدوده 0.7 تا 1.5 میلی متر متغیر است که با توجه به ظرفیت و نوع فن هواساز تعیین می شود.

همچنین برای جلوگیری از اتلاف انرژی از عایق هایی بین دو جداره استفاده می کنند تا دستگاه عایق شود. این عایق می تواند پلی استایرن پر شده یا پلی یورتان باشد.

برای مشاوره و خرید هواساز صنعتی تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *